Gelders Service Bedrijf - Zonnepanelen

Zonnepanelen2

Werking van zonnepanelen

PV is de afkorting van het Engelse photovoltaïc: het omzetten van licht naar elektrische spanning. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen ( meestal gemaakt van silicium ) die energiedeeltjes uit zonlicht absorberen. Deze deeltjes laten elektronen in de zonnecellen bewegen, waardoor gelijkspannig ontstaat. Een omvormer maakt daarvan 230 Volt wisselspanning voor gebruik in het elektriciteitsnet. Doordat PV-cellen gevoelig zijn voor licht, produceren ze ook elektriciteit als het bewolkt is.

Opstelling, oriëntatie en hellingshoek

Zonnepanelen kunnen, net als de collectoren van een zonneboiler op hellend of plat dak geplaatst worden ( en zelfs tegen een gevel ) Voor een hellenddakmontage moet het dak tussen zuidoost en zuidwest georiënteerd zijn, waarbij 5 graden ten westen van het zuiden ideaal is. De ideale hellingshoek van de panelen is 35 graden. De opbrengst is echter niet sterk afhankelijk van de oriëntatie en de hellingshoek: Tussen zuidoost en zuidwesten tussen 20 en 60 graden zijn de verschillen niet groter dan 10%. Op een platdak is de opstelling van zonnepanelen altijd mogelijk met een frame; ze worden daarbij meestal aan het zicht onttrokken. Wel is, om schaduwwerking te voorkomen ruim het dubbele dakoppervlak nodig. Verder is kristallijnpanelen een goede ventilatie belangrijk. Dat zorgt voor een hoge opbrengst en voorkomt overerhitting. In tegenstelling tot wat menigeen denkt; kunnen herfstige dagen meer elektriciteit opwekken dan zonnige zomerdagen.

Leveren aan het openbare net

Met voldoende voldoende zonnepanelen kunt u met gemak in uw eigen elektriciteitsbehoefte voorzien. Electriciteit die u zelf niet verbruikt, geeft u af aan het openbare elektriciteitsnet. Vanaf 1 juli 2013 zijn de energiebedrijven wettelijk verplicht zelfopgewekte duurzame elektriciteit van kleinverbruikers ( maximaal 3 x 80 ampére ) onbeperkt te verrekenen met het verbruik. U heeft daarvoor een elektriciteitsmeter nodig met teruglevergarantie. Die registreert naast uw elektriciteitsverbruik ook de teruggeleverde elektriciteit. De vergoeding daarvoor is wel lager dan het tarief dat u betaald voor de afgenomen elektriciteit.  

 

Referentieprojecten

 

Teunis Vaassen

Erve1

Bredenoord Welsum

Breden Emst

VIOS

Groot Vaassen

IMG 9881a

IMG 9883a2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Ruiter Vaassen

Van Schaverbeke

Van Gent

Jolink Vaassen

Van Essen platdak

Van Essen opdak2

 

 

Wij verzorgen ook de complete installatie van zonnepanelen. Wij komen graag bij u langs voor een zonnig advies 
 Voorzijde bedrijfspand 002 klein1

 

Gelders Service Bedrijf B.V.

Oude Apeldoornseweg 77
8171 LV Vaassen
Tel. 0578 572615
info@geldersservicebedrijf.nl